Vi testet et HIIT kurs. Krumning til beinene, vi er klare til å dechifisere denne kardio- og treningsutviklingen som forfører mer og mer sport. HIIT veien, Jack!

Hva er HIIT?

HIIT er ikke en sport i seg selv. Det er en treningsteknikk konseptualisert av Izumi Tabata, en japansk lærer. Derfor Tabata protokoll, Den mest kjente form av HIIT, som består av vekslende åtte ganger maksimalt innsats på 20 sekunder og en gjenoppretting på 10 sekunder, for en intens trening på bare 4 minutter.

På fransk, High Intensity Interval Training oversetter til "høy intensitetsintervalltrening". Prinsippet: En kort økning, 30 til 45 minutter maksimal, der vi opprettholder en konstant innsats, spisset med topper med meget høy intensitet.

Det er som å løpe i brøkdel, men brukes til alle sportsgrenser. Vi kan gjøre en HIIT-sesjon med svømming, cardio, sykling, bodybuilding ... Crossfit er også en form for HIIT.

HIIT: Hvorfor mindre trening er mer effektiv?

"HIIT er den perfekte sporten for folk som jobber lange timer på kontoret og ikke har tid til vanlige treningsøkter, sier coach Tom Rivet. dår den parisiske sportshallen Front de Seine.

Men hvordan er det at et slikt kort møte er tilstrekkelig?

For det første på grunn av mangfoldet av bevegelser: "HIIT er en serie fullstendige bevegelser som krever alle kroppens muskler på en gang, i motsetning til muskelmaskiner, hvor muskel med muskler er arbeidet", forklarer rivet.

Så takk tiletterbrenningseffekt. HIIT er så intens at det bidrar til å fremskynde basal metabolisme i opptil 24 timer etter trening. Kroppen fortsetter å brenne kalorier godt etter at økten har blitt gjenopprettet.Hvordan er en HIIT bodybuilding økt? Vi testet!

Å vite hvordan du bruker HIIT for muskelforsterkning, Vi dro for å teste HIIT Force-banen på Front de Seine.

Før du begynner, fest en pulsføler rundt brystet. Vår puls vises under vårt navn på skjermen som vender ut mot rommet. Målet: å kontrollere at vi er "i det røde". #PasdeTriche

Etter ti minutter for å gjenta bevegelsene for å være sikker på å oppnå dem, starter vi de 30 minuttene med høy intensitet. På programmet, serie sauteed squats, knep med vekter, kastet skuldre, pumper, klatrer og slisser.

Hver gang gjentar vi en bevegelse i ca 1m30 før vi går videre til neste. Lovet, det er tregt.

den abdominal øvelser kunngjør den overhengende og reddende ankomst av streching.

Hvor mange ganger i uken må du gjøre HIIT for å få muskler?

HIIT alene er ikke nok til å bygge muskler. "HIIT-trening må være en del av din sportsrutine og regelmessige treningsøkter," sier Rivet.

Hvis vi for eksempel gjør 5 sportsøkter per uke, anbefaler treneren 2 sesjoner av HIIT.

Når vi starter, kan vi være fornøyd med en HIIT-økt kombinert med en bodybuilding økt. Dermed fungerer man effektivt på kardio og muskelforsterkning.

Nybegynner i HIIT: Forholdsregler for å ta

Opprinnelig forelagde professor Tabata HIIT for å forbedre ytelsen til det japanske olympiske skiskytingsteamet.

Så er HIIT virkelig anbefalt til de gjennomsnittlige sportsvennene vi er? For trener Tom Rivet, ja!

"Hvis en nybegynner starter i en HIIT-økt hjemme Med en video løper han risikoen for å bli skadet. Men med en trener tilpasser vi lasten og intensiteten til hvert tilfelle, og det er ingen fare, sier han.

Kort sagt, med mindre doktors kontraindikasjoner, kan alle gjøre HIIT.

Hvor skal vi hen?