• Mikä on Watsun?

Watsu on mukaelma shiatsu, on japanilainen menetelmä rentoutumista, johon tehdään joitakin tukipisteitä kehon kanssa kädet, peukalot, kyynärpäät ja polvet. Sitä varten watsua harjoitellaan lääkäriin kuumalla vedellä, lähellä kehon lämpötilaa. Kyse on siitä, että jälkimmäinen viedään upotettavaksi. Yksi käsi ammeen kaulan ympärillä, toinen veteen, "potilas" päästää pyöreisiin liikkeisiin ja venyttelyyn.

"Sinä olet kokonaan regressiivinen ja sinun on annettava itsesi kuljettaa lääkäri. Istunto on varsin yllättävää, koska sinusta tulee todellinen kumisnappa, joka muuttuu jatkuvasti"kuvaa Siska Von Saxenburg.

  • Mitkä ovat watsonin vaikutukset?

Watsu tekee hengitystyötä rentouttaakseen lihaksia, selkärankaa ja lievittää kipua. Painovoiman puuttuminen veden upottamisen vuoksi aiheuttaa optimaalisen rentoutumisen. Tällä käytännöllä on myös psykologisia vaikutuksia, jotka tarjoavat paranemista ja hyvinvointia. "Vaikutukset ovat hyödyllisiä kuukaudessasanoo asiantuntija.

  • Missä on mahdollista testata watsua?

Ranskassa vain tusinaa kylpylöitä tarjoavat tämän aistihavainnon. "Ilmiö on vasta alkamassa, mutta keskukset valmistautuvat kehittämään sitä sisällyttämään ne ohjelmaansa. Nuxe Pariisissa ja thalasso Bénodetissa (Finistère) kokeile sitä"hän sanoo.

  • Paljonko hyöty maksaa?

"Määrät eivät ole liiallisia. Äskettäin ehdotti energiahuoltoa Pariisissa watsun istunto 70 euroa tunnissa. Tarjous ei välttämättä ole kalliimpaa kuin hieronta"etukäteen Siska Von Saxenburg.

  • Kuka voi kokeilla watsua?

Miehet ja naiset voivat kokeilla watsun kokemusta. Raskaana olevat naiset ovat erityisen huolissaan siitä, että tämä kokemus voi antaa heille mahdollisuuden löytää (uudelleen) rauhallisuutta ja tyyneyttä raskautensa aikana.