Inspireret af taoistisk metafysik og formet af forskellige filosofiske og åndelige strømme (specielt kosmologien i Yin og Yang), er Qi Gong en energisk kunst baseret på beherskelse af vital energi. Det kombinerer fysiske øvelser og videnskaben om vejrtrækning. På programmet for en Qi Gong-session, en række slowmotions, åndedrætsøvelser og koncentration ... At nyde de mange fordele ved denne energiske disciplin på kroppen og sindet ved ankomsten!

Hvad er Qi Gong?
Qi Gong (fra kinesisk "qi", som betyder "energi" og "gong", som kan oversættes som "motion" eller "ønsket formål") er en tusindårig kinesisk disciplin baseret på arbejde og beherskelse. energi.
Hans mål? Forbedre cirkulationen af ​​energi i kroppen ved blide gymnastiske bevægelser. Qi Gong er en måde at bevare sin sundhed på, samtidig med at man opnår en tilstand af indre ro. Der er forskellige former for Qi Gong: Don Gong, en dynamisk Qi Gong; Zhuang Gong, en statisk Qi Gong, Jing Gong, en meditativ Qi Gong ... Alle disse metoder virker både på krop og sind.

Denne disciplin består af en række energiske øvelser, hvis ultimative mål er personlig opfyldelse og harmoni mellem krop og sind. Der er hundreder af Qi Gong-metoder i Kina, men alle kombinerer kropsarbejde (xing ti), åndedrætsarbejde (hu xi) og koncentrationsøvelser (yi ni). Således virker Qi Gong på både kroppen (jing), energien (qi) og ånden (shen). Praksis af Qi Gong går ned i tre faser: man begynder ved at lære at placere sin krop og at beherske stillingerne. Derefter arbejder vi mere specifikt vejrtrækningen ved især at opdage, hvordan man kan "erhverve rooting" og styrke dens koncentrationsevne.

Endelig fokuserer et tredje trin mere specifikt på Qi's omsætning. Tilgængelig for alle, uden kontraindikation, praktiseres Qi Gong i alle aldre i livet alene eller med en lærer. Imidlertid vil gravide undgå at udføre de mest toniske øvelser. En session varer i gennemsnit fra 45 minutter til 1:30. Vi anbefaler mindst 2 til 3 sessioner om ugen.

En kort historie af Qi Gong
Qi Gong blev udviklet i det 5. århundrede på Shaolin Kloster af en munk ved navn Bodhidharma. Sidstnævnte betragtes som grundlæggeren af ​​Chan School, en form for buddhisme centreret om meditation. Uden at ophøre med at blive praktiseret i århundreder oplever Qi Gong en ny boom under ledelse af Liu Guizhen, en kadre af Det Kinesiske Kommunistiske Parti, i midten af ​​det tyvende århundrede. Qi Gong vedtages meget formelt af festen under den kinesiske kulturrevolution i det tyvende århundrede, men dens praksis fortsætter hemmeligt, inden man oplever en ny boom og spredes i Vesten.

Anvendelserne af Qi Gong
Ved at fremme spændingsspænding er Qi Gong ideel til at reducere stress og lindre kroniske smerter, såsom ledsmerter eller rygsmerter. Det hjælper også med at styrke immunforsvaret, reducerer træthed, forbedrer søvn, regulerer appetit, styrker hukommelsen, udvikler koncentration, mindsker stresset, forbedrer selvtilliden ... Og godt Qi Gong kan selvfølgelig forbedre vejrtrækningen og arbejde fleksibilitet, der hjælper med at iltge organerne bedre. Dens egenskaber er så meget medicinske som psykiske eller sportslige (Qi Gong gør det muligt at forberede sig til indsatsen). Ved at forbedre cirkulationen af ​​det indre ånde, især langs akupunkturmeridianer, toner Qi Gong kroppen dybt.