Vi testade en HIIT-kurs. Krumning till benen, vi är redo att dechiffrera denna hjärt- och fitnessutveckling som förför mer och mer sport. HIIT vägen, Jack!

Vad är HIIT?

HIIT är inte en sport i sig. Det är en träningsteknik som konceptualiseras av Izumi Tabata, en japansk lärare. Därför Tabata protokoll, den vanligaste formen av HIIT, som består av alternerande åtta gånger den maximala ansträngningen 20 sekunder och en återhämtning av 10 sekunder för en intensiv träning av 4 minuter.

På franska, High Intensity Interval Training översätter till "intensitetsträning". Principen: En kort session, 30 till 45 minuter maximalt, under vilken vi upprätthåller en konstant ansträngning, avgränsad med toppar med mycket hög intensitet.

Det är som att springa i fraktion, men tillämpas på alla sporter. Vi kan göra en HIIT-session med simning, cardio, cykling, bodybuilding ... Crossfit är också en form av HIIT.

HIIT: Varför mindre träning är effektivare?

"HIIT är den perfekta sporten för människor som arbetar långa kontors dagar och har ingen tid för regelbundna vikt träningspass", säger Tom Rivet coach dår den parisiska sporthallen Front de Seine.

Men hur är det att ett så kort möte räcker?

För det första på grund av rörelsens mångfald: "HIIT är en serie kompletta rörelser som efterfrågar alla kroppens muskler på en gång, till skillnad från muskelmaskiner, vilken muskel genom musklerna fungerar", förklarar nit.

Då tack vareefterbränningseffekt. HIIT är så intensivt att det hjälper till att påskynda basalmetabolismen i upp till 24 timmar efter träning. Kroppen fortsätter att bränna kalorierna väl efter att sessionen återhämtar sig.Hur är en HIIT bodybuilding session? Vi testade!

Att veta hur man använder HIIT för muskelförstärkning, Vi gick för att testa HIIT Force-kursen i Front de Seine.

Innan du börjar, fäst en hjärtfrekvenssensor runt bröstet. Vår puls visas under vårt namn på skärmen med utsikt över rummet. Målet: att kontrollera att vi är "i rött". #PasdeTriche

Efter tio minuter för att upprepa rörelserna för att vara säker på att uppnå dem startar vi 30 minuter med hög intensitet. På programmet, serie av sauteed squats, squats med vikter, kastade axlar, pumpar, klättrare och slitsar.

Varje gång upprepar vi en rörelse i ca 1m30 innan vi går vidare till nästa. Lovat, det är trögt.

den buken övningar tillkännage den omedelbara och rädda ankomsten av streching.

Hur många gånger i veckan måste du göra HIIT för att få muskler?

HIIT ensam räcker inte för att bygga muskler. "HIIT-träning måste vara en del av din idrottsrutin och regelbundna träningsövningar", säger Rivet.

Om vi ​​till exempel gör 5 sport sessioner per vecka, rekommenderar tränaren 2 sessioner av HIIT.

När vi börjar kan vi vara nöjda med en HIIT-session kombinerad med a bodybuilding session. Således fungerar man effektivt hjärtat och muskelförstärkningen.

Nybörjare i HIIT: de försiktighetsåtgärder som ska vidtas

Ursprungligen föreställde professor Tabata HIIT för att förbättra prestanda för det japanska olympiska skridskoåkningsteamet.

Så är HIIT verkligen rekommenderat till de genomsnittliga idrottsmännen vi är? För tränare Tom Rivet, ja!

"Om en nybörjare startar in i en HIIT-session hemma med en video riskerar han att bli skadad. Men med en tränare anpassar vi lasten och intensiteten till varje fall och det finns ingen fara, säger han.

Kort sagt, om inte läkarens kontraindikationer kan alla göra HIIT.

Vart ska vi